Alles over Malta
U bent hier: Alles over Malta / plaatsen / Sliema

Malta bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Malta beste reistijd Malta
Malta weer & klimaatinfo het weer in Malta

Malta:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● attracties
 ● bezienswaardigheden
 ● drinken
 ● eten
 ● folklore avonden
 ● praktische informatie
 ● sport
 ● stranden
 ● veiligheid
 ● vervoer
 ● weer
 ● winkelen
 ● winterzon
 Plaatsen op Malta:
 ● Azure Window
 ● Blue Lagoon
 ● Bugibba
 ● Comino
 ● Delimara
 ● Dingli
 ● Ghajn Tuffieha
 ● Golden Bay
 ● Gozo
 ● Hagar Qim
 ● Marsaskala
 ● Marsaxlokk
 ● Mdina
 ● Mellieha Bay
 ● Mosta
 ● Naxxar
 ● Popeye Village
 ● Rabat
 ● Sliema
 ● St. Julians
 ● St. Paul's Bay
 ● Tarxien
 ● Valletta
 Vakantie:
 ● last minute aanbiedingen
 ● op vakantie naar Malta?
 ● overnachten
 ● reisgidsen
 ● vliegen naar Malta
 Meer informatie over Malta:
 ● Malta voor beginners [tip]
 ● sites over Malta

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Malta: Sliema

Sliema

Ten noorden van Sliema Bay ligt de plaats Sliema. Deze vooruit uit betonnen complexen bestaande plaats is vooral gericht op het toerisme. Sliema zal geen schoonheidsprijzen verdienen, maar is absoluut beter in balans dan bijvoorbeeld de combinatie Bugibba/Qawra of Marsaskala. De meeste winkels zitten geconcentreerd in een paar hoofdzakelijk autovrije straten in het hart van Sliema. Langs de kust is er een fraaie wandelpromenade aangelegd die je vrijwel langs heel Sliema brengt. Deze promenade is ruim voorzien van groen, banken om van het uitzicht te genieten en verspreid langs de promenade horecagelegenheden die de inwendige mens versterken. Op een paar punten staat er een kraan met drinkwater. Op die manier kun je je dorst gratis lessen. De promenade is erg populair onder joggers en wandelaars. Onderaan de promenade vind je zoals vrij gebruikelijk op Malta geen zandstranden maar door erosie uitgeslepen rotsen. Je ziet hier vissers hengelen naar verse vis.

 

The Point

Op de punt van Sliema is een modern overdekt winkelcentrum gebouwd. De toepasselijke naam is 'The Point'. Verdeeld over drie verdiepingen is er een winkelaanbod van een kleine honderd winkels. De meeste winkels vallen in de categorie mode & schoenen. Helaas is het aanbod van lokale winkels en producten echt minimaal, waardoor het The Point buiten de ligging ontbreekt aan een unieke ervaring voor Malta. The Point kent geen foodcourt zoals je die in veel moderne winkelcentra tegenwoordig ziet. Het aantal horecagelegenheden is zeer beperkt in The Point. Indien je met de auto komt: parkeren doe je in de parkeergarage die helemaal geïntegreerd is met de shopping mall.

Veerboten en cruises

Sliema Bay is hét vertrekpunt voor havencruises, rondvaarten, veerboten naar Valletta en boottochten naar de Blue Lagoon bij het eiland Comino. Als je over de wandelboulevard loopt struikel je als het ware over de aanbieders. Nadrukkelijk aanwezig zijn de boten van Captain Morgans. Zij hebben een uitgebreid programma aan vaartochten.

Uitzicht

Vanaf Sliema heb je vanaf de waterkant altijd een mooi uitzicht het noorden van Sliema kijkt uit op St. Julians. Duidelijk herkenbare punten zijn de Portomaso Tower die boven S. Julians uitsteekt en het in Romeinse stijl gebouwde Casino Dragonara. Aan de zuidkant kijk je deels uit op hoofdstad Valletta. Het uitzicht hierop is aan het einde van de dag voor fotografen het beste. In de ochtend heb je bij zonnig weer te maken met tegenlicht.

 

Malta...  land vol historie